fredag 9 maj 2014

Bilresa till Madison i Wisconsin 1991 (del 2)

En mer sydlig väg dit och sedan en mer nordlig väg tillbaka. Med lite mer sevärda rutter än om man bara följde motorvägen.

Någonstans i nordöstra West virginia. Efter Luray så åkte jag lite söderut och svängde sedan in mot West Virginia. Var exakt minns jag inte. Men det var ganska kuperad terräng och jag tog den vägen eftersom det sas att den var vacker. (Och den var lite ödslig med såg jag senare.) Det var iaf någonstans där en bit av West Virginia sticker ut en bit mot nordost. Jag tog en bild på en vy inte långt efter gränsen mot Virginia. Den blev lite suddig. Man kan se att det börjar bli lite sent på eftermiddagen, så jag fortsatte sedan rakt tvärs genom West Virginia mot Ohio.

Riverfront Stadium i Cincinnati, Ohio. Från andra sidan Ohio River i Kentucky. Stannade några minuter och tog ett par foton över floden (Ohio River) från Kentucky. (Floden är bildar gränsen.) Båda fotona är från ungefär samma ställe. på Riverfront Stadium spelades baseboll och amerikansk fotboll.   Karta

Flodbåt på Ohio River vid Cincinnati. Från andra sidan Kentucky.   Karta

Downtown Indianapolis. Körde vidare genom Indiana på I-74. Tog ett foto på Indianapolis från motorvägen. Arenan i bilden är förmodligen RCA Dome.

Öppna slätter i västra Indiana sett från I-65. Fortsatte genom Indiana på I-65 mot Chicago. Tog en bild på hur det såg ut från bilen. Totalt platt med åkermark och nästan inga träd. Och blåsigt!

Downtown Chicago och Grant Park i Chicago, Illinois. Tillbringade ett par timmar i centrum och tog några bilder. Parkområdet mellan centrum och sjön (Lake Michigan) var fint. Inte dumt för en storstad, speciellt så nära centrum.  Karta

Chicago Harbor och Grant Park i Chicago, Illinois.

Buckingham Fountain i Grant Park i Chicago, Illinois.   Karta

Norra Chicago sett från skyskrapan Sears Tower.   Karta

Skyskrapan Sears Tower i Chicago, Illinois. Den högsta skyskrapan  i landet. Förmodligen den högsta i
världen då. Inte nu längre.   Karta