fredag 9 maj 2014

Bilresa till Madison i Wisconsin 1991 (del 3)

En mer sydlig väg dit och sedan en mer nordlig väg tillbaka. Med lite mer sevärda rutter än om man bara följde motorvägen.

Någonstans i Vermont eller New Hampshire. Från en bro över en
ravin på vägen mot White Mountains.

White mountains från norr. Vid Grand View Lodge and Cabins, Randolph, New Hampshire. Kallas The Presidential Range. Alla berg är uppkallade efter presidenter.   Karta

I dalen öster om Mount Washington i White mountains, New Hampshire. Det är mitt i
sommaren och riktigt varmt nere i dalen.  Karta

Från sidan av Mount Washington mot Mount Clay eller Mount Jefferson. White mountains, New Hampshire. På väg upp mot toppen av Mt Washington. En vy mot norr eller nordväst. Det är ordentligt brant och inga räcken, så man fick vara försiktig. En vattentunna låg intill vägen, förmodligen till bilarna om vattnet kokade bort i kylaren.  Karta

Utsikt från Mount Washington i White mountains, New Hampshire. Utsikt från toppen av Mt Washington, förmodligen mot norr. Ett spår för ett tåg syns strax nedanför mitt läge. Längre ner kan man se den lilla grusvägen och en tapper bilist på väg upp. Det var varmt nere i dalen. Här uppe var det nära noll grader Celsius. Och blåsigt! Detta är ett av de blåsigaste ställena i världen. Jag tror till och med att det är med i Guiness Rekordbok.  Karta

Utsikt från Mount Washington mot söder. White mountains, New Hampshire. Dalen som jag kom ifrån är där nere, och en del av vägen syns i bakgrunden.

Gammalt tåg på toppen av Mount Washuington i White mountains, New Hampshire.

Utsikt från Mount Washington i White mountains, New Hampshire.

Utsikt från Mount Washington i White mountains, New Hampshire. Vy en aning mot sydväst. Man kan se stigar längs kullarna. Det är vandringsleder och en del av The Appalachian Trail som går längs Appalacherna genom flera delstater.

Vattenfall vid Mount Washuington i White mountains, New Hampshire. Efter att jag kommit ner från toppen av Mt Washington så tog jag ett par foton till i området, lite längre ner (söderut) i dalen. En fors och ett litet vattenfall någonstans på andra sidan vägen från Presidential Range.

Vattenfall vid Mount Washuington i White mountains, New Hampshire.
Efter det så var det dags att åka hem. Åkte söderut och mot I-95. Åkte till Boston på vägen. Körde vidare på I-95. Genom Providence, Rhode Island, och genom Connecticut.