torsdag 26 juni 2014

Loch Alsh Park i Ambler 2009

Bilderna är tagna i Loch Alsh park i östra Ambler, nära Route 309.  Karta  Jag har passerat stället ofta men inte stannat och gått omkring och tittat efter hur det ser ut förrän den här dagen i april 2009.

Det är en damm, och har tydligen inplanterad fisk. Det fanns folk som metade med kastspö. Men det fanns förvånansvärt lite sjöfåglar. Kanske beror det på att det inte finns mat till dom? Jag såg ingen vegetation i vattnet (som var ordentligt grumligt). Ett par kanadagäss fanns i alla fall, och i leran såg man många spår efter hjortar.

Det var en fin men blåsig dag.


Ett vattentorn kom med i bilderna också. Så ser dom ut i området. Åtminstone de 3-4 jag känner till.

Loch Alsh dam.Vet inte vad dammen är till för men den var byggd 1915 enligt en artikel. Kanske den har nåt gemensamt med Lindenwold Castle (= St Mary's Villa) som ligger strax intill. Deras mark börjar på andra sidan gatan från dammen. Lindenwold Castle byggdes kring år 1900. Kanske byggdes den för prydnad, som Slätta Damm i Göteborg? Kanske byggdes den för att ge tillgång till vatten? Dammen har renoverats sedan dess, då det ansågs att den inte kunde klara översvämningar tillräckligt bra.

Hjortspår bland annat. Alla hjortar som man ser vilt här i området bör vara Vitsvanshjort.   Wikipedia 

Här är en video med Vitsvanshjort:Kanadagäss.   Wikipedia   
Här är en video med Kanadagäss: