fredag 20 mars 2015

På tunnelbanan (R5-linjen) från Philadelphia 2012

En tur i november 2012 med Lansdale-linjen som sträcker sig från Philadelphia 30th station i centrala Philadelphia till North Wales, Lansdale och slutstationen Doylestown i norr.

SEPTA heter dom som kör tåget. Det går vardagar 2-4 gånger per timma och lördagar och söndagar en gång per timma. Resan mellan Philadelphia 30th station och North wales tar 55 minuter, och hela sträckningen tar en timma och 25 minuter. Det kostar ca 3 dollar (24 svenska kr) mellan Philadelphia 30th station och North Wales. Man kan köpa biljett på stationen. Luckan i North Wales är öppen fram till 11 eller 12 på vardagar. Eller så köper man av konduktören. Dom tar kort och kontanter.

Tidtabell 


Karta över tunnelbanans och bildseriens sträckningar. Zooma in och klicka på linjerna och plupparna. Bildseriens sträckning är markerad med orange linje och hela tunnelbanans linje med rött. Några av stationerna är markerade med röda pluppar.


Philadelphia 30th street station. Detta är centralstationen i Philadelphia. Här kan man till exempel ta Amtraks tåg till andra städer och Septa via tunnelbanan till North Wales.

Tåget jag ska åka med ser ut som detta.

Ombord på R5-linjen som går mot mot North Wales och slutstationen Doylestown.

Bilder från ett gråmulet Philadelphia mellan stationerna Market Fast Station och Fern Rock TC i norra Philadelphia.






Kanske vid Wayne Junction.


Kanske vid hållplatsen Fern Rock.