fredag 18 juli 2014

Mat 2009


Vindruvor och knäckebröd från IKEA med mjukost, förmodligen märket Laughing Cow.   Laughing cows hemsida 

Nybakat bröd med persikomarmelad, rödbetssallad och räkost.

Ser ut som snabbstekt "kinesiskt". Räkor, champinjoner och ananas med nån klar sås från burk eller flaska. Och ris förstås.

Sallad med sallatsblad, tomat, gurka, tonfisk och Thousand Island dressing (som alltid är lite blekröd.)

Hällekaka från IKEA med mjukost (Kavli antagligen) och Kalles kaviar, och en banan.

Egen grönsakssoppa med morötter, broccoli och annat.

"Franskt bröd" med jordnötssmör och banan.

Sallad med sallatsblad, tomat, gurka, tonfisk och Thousand Island dressing.

En banan och Siljans knäckebröd med mjukost. Vet ej om det är Kavli eller Laughing Cow. IKEA hade Kavli ett kort tag. Laughing Cow finns sedan länge i mina snabbköp och är ett franskt märke. 8 st små trekanter i folie i ett runt paket.

Ser ut som kycklingbitar, champinjoner, ris och nudlar. Med nån okänd sås. Stekt tillsammans förmodligen.

Den runda är Hällekaka från IKEA med dillkaviar. Den till vänster är "franskt bröd" med aprikossylt från schweiziska märket Favorit antagligen. Den översta är troligen en hemmagjord blandning av "cream cheese" och ädelost. Jag har ibland gjort sån blandning och fått något i stil med "ädelmjukost". Ett tips från en gammal kompis.

Laxfile med pommes frites. Det är möjligt att det är sockeye salmon ("sockeyelax".). En art från Alaska som är lite rödare i köttet än atlantisk lax. Smakar lite mer med. :-)     Wikipedia om sockey salmon  

Vindruvor, aprikos och franskt bröd med ost. Faktumet att ostskivorna är rektangulära betyder med stor säkerhet att det är märket Cracker Barrel, som säljs i fyrkantiga bitar och är redan förpackade. Inte styckade i affären alltså.

Fiskbullar fanns inte att få tag i så jag gjorde själv. Här med kokt potatis, majs och en vit dillsås. Minns inte vad jag använde som smet till fiskbullarna.

Aprikos, vindruvor och Hällekaka med Kalles dillkaviar.

Tonfisk med pasta, tomater och svamp.